mandag den 23. januar 2012

Opskrift: Smoothie med blåbær, spinat og banan



Ligesom jeg for sjældent får gjort noget ekstra ud af morgenmaden i weekenderne, så kniber det også gevaldigt til hverdag. For tiden spiser jeg godt nok frisk frugt, evt. med lidt yoghurt eller Skyr til, men det er også store sager med noget der tager så "lang" tid at forberede.

I dag holder jeg imidlertid en halv-spontan ekstra fridag (efter at have været oppe lidt i fire for at sende Lækkermåsen på arbejde, var det også tiltrængt at kunne gå i seng igen, uden et vækkeur til at forstyrre skønhedssøvnen) - og så skulle der altså ske lidt ekstra.

Derfor har jeg indtil videre fået en smoothie, lavet af diverse ting der trængte til at blive brugt, eller som lå i fryseren.
Der var lidt optøede blåbær tilovers fra pandekagerne i lørdags, en rest spinatblade fra en salat, og en pose i fryseren fyldt med bananskiver.
Normalt ville jeg også have puttet lidt havregryn i for at få lidt ekstra fibre, men efter at have fået ryddet op i køkkenskabene fornylig, fandt jeg ud af at jeg havde hvedeklid stående, som indeholder ekstremt mange fibre. Derfor blev det også til et par spsk af det, så smoothien kom til at se sådan ud.

Smoothie med blåbær, spinat og banan:
1 portion

1 dl ægte blåbær (gerne fra frost - men husk at koge dem et minuts tid, hvis det ikke er selv-plukkede, og du vil være sikker på de ikke er inficerede af beskidte fingre (jeg har bildt mig selv ind at de økologiske fra frost nok har mindre risiko for bakterier, så dem koger jeg ikke - men det er dybest set ikke noget jeg ved noget om))
1 lille håndfuld frisk babyspinat
ca. 2 dl frosne bananskiver (af meget moden banan, da de ellers ikke giver den rigtige sødme)
2 spsk hvedeklid (eller havregryn hvis man ikke har klid)
2 dl skummetmælk
evt. 1 spsk agavesirup

Bland alle ingredienser og blend det til der ikke længere er klumper i. Server med det samme i et pænt glas med sugerør, evt. pyntet med lidt blåbær.

Konklusion:

Man skal være varsom med ikke at putte for meget spinat i, da det ellers kan give en lidt jord-agtig smag - men en lille håndfuld gik lige an, og det er jo hamrende sundt (og giver ikke nogen mystisk farve, hvis ellers blåbærene er blå nok).
De bananer jeg brugte var meget modne da de blev frosset, men jeg tilsatte alligevel lidt agavesirup for at neddæmpe spinat-smagen en anelse og tilføre lidt ekstra sødme.
Man kunne sagtens tilsætte lidt mere hvedeklid hvis man vil have endnu flere fibre - måske bliver det så  nødvendigt at spise med ske i stedet for at suge gennem sugerør.
Men det kan vel også lade sig gøre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar